İsmet Kurtuluş’u Kaybettik

Beyoğlu Emek Sineması’nın işletmecisi, İsmet Kurtuluş, 29 Haziran 2006 Perşembe günü hayatını kaybetti. Emek Sineması’nın işletmesini yıllarca daima iyi film göstererek devam ettiren İsmet Kurtuluş’un, Akün Film adlı firmasıyla 1970’li yıllarda gösterime sunduğu filmler arasında ilk akla gelen film Ryan’s Daughter – İrlandalı Kız’dır. Ünlü Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind) ve 7 Kardeşe 7 Gelin (Seven Brides for Seven Brothers) filmleri de İsmet Kurtuluş sayesinde yıllar sonra tekrar izlenebildi. Cenazesi, 30 Haziran 2006 Cuma günü Fenerbahçe Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

“İsmet Kurtuluş’u Kaybettik” üzerine 6 yorum

  1. İsmet Kurtuluş Bey, kardeşi Orhan Kurtuluş gibi artık nesli tükenmiş İstanbul beyefendilerinden biriydi. Erken vefatıyla birlikte yeri hiçbir zaman doldurulamayacak bir boşluk doğdu. Onu çok çok arayacağız ve yaşadığımız sürece anılarımızda yaşatacağız. Yakınlarına, bütün sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Beyoğlu Emek Sineması’nın İsmet Kurtuluş’dan sonra da kültür yaşamımızdaki varlığını sürdürmesini de umarım.

  2. İsmet Abimizin vefatı bütün camiamız tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Bugüne kadar yaptıkları ile yeni nesle çok iyi bir örnek olmuştur. Çocukluğumun en tatlı zamanları bu sinemada geçti. Umarım daha yaşlılığımızda da geçecektir. Ailesinin, yakınlarının ve camiamızın başı sağolsun.

  3. İsmet Kurtuluş, abimiz, amcamız, velinimetimizdi. Akün Sineması’nda tam 10 yıl çalıştık. Ailesinin ve yakınlarının, bizlerin ve sinemacıların başı sağolsun. Allahtan rahmet dilerim. Oğluna ve kızına Allah hayırlı ömürler versin. Akün Sineması teşrifatçılarından Muhlis Ekinci.

  4. Allahtan rahmet, kalanlara uzun ömürler diliyorum. Başımız sağolsun. Akün Sineması teşrifatçılarından Dengizhan Yıldırım.

  5. Bunca yıllık çalışma hayatımda en güzel günlerim Akün Sineması’nda geçti. Rahmetli İsmet abimiz ile Kemal amcamızı özlemle anıyorum. Allah abime uzun ömür versin. Sadi abimiz bu tad yok olmadı, ben çok özlüyorum.

  6. Merhabalar. Dengizhan Yıldırım arkadasım, ben Emek Sineması işleticisi rahmetli Orhan ve İsmet Kurtuluş’un yanlarında 25 sene çalışan amcaları Kemal Özkalp’in oğluyum. Daha yeni duyduğumuz İsmet abinin ölümünden dolayı ailesıne sabırlar diliyor, geriye kalanlara uzun ömürler diliyorum. Telefon ve adres irtibatını kaybettiğimiz için kendilerine ulaşamıyoruz. Bu noktada bize yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygılar sunuyorum. Ömer Özkalp: 0531 8593597, Ev: 4234325.

Yorumlar kapalı.