17 Ekim 2008 Haftası

“Sevgi Fırtınası”, iki olgun insanın, birbirlerinin içindeki gerçek ‘ben’lerin ortaya çıkması için gereken cesareti de barındıran bir aşkta buluşmalarını burnunuzu sızlatarak öykülerken, her şeyin iddialar / hırslar üzerine kurulu olduğu şu dünyada yüreğinizi ısıtıyor: Diane Lane, tek sözcükle ve her anlamda enfes!

“Ölüm Yarışı”, intikam arzusunun ateşiyle sert adamların metalle ilişkilerindeki hız ve çarpışma tutkusunu bir araya getiren, çok sıkı bir aksiyon: Bu filmi yöneten insanın, mekanikten – aerodinamik bilgisine çok geniş bir alana egemen olması gerekiyor ki, Paul W. S. Anderson’da bu fazlasıyla mevcut!

“Max Payne”, hem korkutucu, hem suçluların yarattığı gerilimle yüklü ve hem de masalsı gibi bir atmosferde, yani New York’ta, haksızlığa uğramış ve sevdikleri öldürülmüş adamın suçluların peşinden koşması ‘bomba’ etkisinde öykülenmiş: Onun başrolünde olduğu filmden bahsettiği halde tanımadığını ifade eden sinema cahili köşe yazarı tipler Türkiye’ye özgü olsa da, dünya çapında bir oyuncu olan Mark Wahlberg, bu video oyunu uyarlamasına çok yakışmış.

“Kod Adı: JCVD”, eğlenceli gibi başlayıp, giderek dramın burukluğunu hissettiren ve bir uluslar arası yıldızın kendine hırpalayıcı / içten bakışını yansıtan, değişik bir çalışma: Uzun plan-sekanslara dikkat!

“Acaip Bi Film”, adı üzerinde: Müzikal bölümleriyle de eğlendiren, salona girdiğinizden daha ‘hafif’ çıkacağınız bir parodi sağanağı; hoş be!

(10 Ekim 2008)

Ali Ulvi Uyanık

aliuyanik@superonline.com