7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’nde Halk Jürisi Birincileri Seçti

Bu yıl 08 – 15 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen 7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, belgesel ve kısa film yarışmaları ödüllerinin açıklanmasıyla sona erdi. Halk jürisi tarafından yapılan oylamalar ile kısa film dalında Ferat Ayebe’nin yönettiği Ölü Kekliklerin Ninnisi (Lorîna Kewên Mirî) ile Mehmet Sait Çelik’in yönettiği Mezarlık (Goristan) belgeseli birincilik ödülü aldı. Küçük bir kızın rüyasında Halepçe katliamını görmesiyle başlayan Ölü Kekliklerin Ninnisi, Halepçe katliamından görüntüler ile devam ediyor. Film, Mardin’in Derik ilçesinde çekildi.

  • Basın Bülteni
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Goristan (Mezarlık)

    Ölü Kekliklerin Ninnisi (Lorîna Kewên Mirî)

  • “7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’nde Halk Jürisi Birincileri Seçti” üzerine bir yorum

    1. SineMardin Film Festivali’ni takip eden Mahmut Çelik arkadaşımızın mesajını değişiklik yapmadan yayınlıyoruz:
      SineMardin Film Festivali’nde halk oylamasında Çöp belgeseli ikinci, Dom belgeseli ise 3. olmuştur. Halk oylaması sonucu birinci olan Goristan belgeselinin yönetmeni Mardinli olduğu için yarışmaya akrabalarını getirerek birinci olmuştur. Bu durum festival yönetimi tarafından da kabul edilmiştir ve bundan dolayı da ödül töreni iptâl edilmiştir.
      Bu sene gerçekleştirilen yarışma bölümü tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. Yönetmen arkadaşlarımızın tüm uyarılarına rağmen önlem almayan festival yönetimini kamuoyundan ve genç yönetmenlerden özür dilemeye davet ediyoruz. Festival yönetiminin alınacak yeni bir kararla adaleti sağlayacağını ümit ediyoruz.
      Erciyes Film Atölyesi (EFA)
      https://www.facebook.com/eruefa?ref=tn_tnmn

    Yorumlar kapalı.