Tatil Kitabı

Seyfi Teoman’ın yönettiği ve Taner Birsel, Osman İnan, Ayten Tökün ile Harun Özüağ’ın oynadığı Tatil Kitabı, 12 Eylül 2008′de Tiglon Film dağıtımıyla Bulut Film tarafından vizyona çıkarıldı.
İstanbul’da okuyan büyük oğlu Veysel’in üniversite sınavına girme isteğine karşı çıkan Mustafa, diğer oğlu Ali’yi de yaz tatilinde çalışıp ticaret öğrenmeye zorlar. Kendisini aldattığından şüphelenen eşi Güler ve kardeşi Hasan’la Mustafa arasında da sürekli yaşanan bir gerginlik vardır. Yaşanan tüm bu gerginlikler, Mustafa’nın, iş için gittiği Ürgüp’ten geriye dönüşte beyin kanaması geçirip komaya girmesiyle arka plâna itilir.

“Tatil Kitabı” üzerine 5 yorum

  1. Süper bir film. Hemen Silifke’de gösterime girmesini istiyorum.

  2. Merhabalar,
    Bir Silifkeli olarak İstanbul’da bulunduğum bugünlerde, her nasılsa İstanbul Film Fstivali’nde gösterime girmeye hak kazanmış bu filmi seyrettim. Filmden hemen sonra şiddetle yorum yapmak ve ciddi anlamda üzüntü duyduğumu ifade etmek istedim. Silifke’nin ekonomisine büyük katkı sağlayan narenciye tüccarlarının bu kadar iptidai ve ilkel yaşayışı ve cimrilik teması, gerçeği hiç yansıtmamış. Filmde eski bir vilâyet olan Silifke’nin, aydın, Cumhuriyetçi kadın modelinin yer almasi gerekirken, muskacı ve bunlardan medet uman yobaz zihniyeti yansıtan kadın modeliniz maalesef filminizin en kötü tarafıydı. Modern bir ilçe olan Silifke’nin tarihi dokusunu işlemeyip en geri yerlerinin gösterimi bir yabancının gözünde ne kadar gerçeği yansıtır acaba? Sonuç olarak farklı medeniyetlerin birleştiği, gerek tarihi, gerekse kültürel ve doğal güzelliklere sahip Silifke’nin bu kadar gerçek dışı yansıtılmasını esefle kınıyorum.

  3. Sayın Levent,
    Belli ki eğitimli, kemalist, muhafazakar ve aynı zamanda bir kadın hakları savunucususunuz. Bu kadar şeyi bir araya getirmeye çalışınca, ortaya böyle garip bir yorum çıkıyor demek ki. Ben de Silifkeli’yim. Filmi bir Silifkeli olarak değil, bir insan olarak izledim ve çok beğendim. Bu filmin amacı bence ne Silifke’yi tanıtmak, ne de burayi kötü ve geri kalmış bir yer olarak göstermek. Filmi yapan insanları tanımıyorum, fakat eserlerini izledikten sonra içinize şu hepimizin anlamsızlık ve çözümsüzlüklerle dolu hayatına dair hafif bir sıkıntı yerleştiyse sanırım amaçlarına ulaşmışlardır diye düşünüyorum. Anlatılamaz ki bunlar kelimelerle, ancak bu kadar işte…

  4. Tatil Kitabı muhteşem bir film. Aldığı tüm ödülleri sonuna kadar haketmiş bu filmin tüm ekibine, emeği geçen herkese, yönetmeni Seyfi Teoman’a bir izleyici olarak teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Filmin yolu açık, seyircisi bolll olsun.

  5. Sayın Levent, anlamsız vede kavramsal döngüde kaybolmuş bir haldesiniz. El insaf. Bu filmden bunları çıkarıyorsunuz ya, daha ne diyelim. Hukuk böyle bir mantaliteye sahipse biz nerelere gidelim.

Yorumlar kapalı.